Yogayama

Nej usch nu pratar vi om något roligare…

3 juli, 2016

Det som just höll på att bli riktigt intressant samtal och så kommer meningen som ändrar stämningen helt.

Nej usch nu tycker jag att vi pratar om något roligare…

Nu vet man garanterat att blir det tråkigare, men inte bara det, jag känner ett instinktivt behov av att komma därifrån.

För det är nu uppenbart att jag har hamnat i ett värderande sammanhang där man bedömer känslor och sinnesstämningar utifrån bra och dåliga. Samtalsämnen som är glada, lite lättsamma och ofarliga främjas medan mer djupare reflektioner som kan innehålla en besvärande frågeställning där man kanske måste visa var man står moraliskt, eller när någon inte hela tiden söker konsensus, kommer straffa sig omedelbart. Någon kommer då förmodligen att sätta sig lite över dig genom att poängtera att du är lite för hård och kanske till och med lite okänslig.

Dessa minerade mark-sammanhang känns ju så omoderna. Vi vet väl idag att det är en villfarelsen att man tror att livet blir bättre om man förhåller sig tillrättalagt och undviker ämnen som smärtar.

Livet går upp och ner och att undvika eller försöka köpa sig bort från dalarna ger inte ett liv fullt av toppar.

En person som kan klara av att visa flera aspekter av sig själv och vågar blotta svagheter är ju mycket mer givande och roligt att umgås med än någon som försöker upprätthålla en bild av sig själv och sitt liv.

Vi läser ständigt om att framåt kommer sociala kunskaper och egenskaper att vara oerhört viktiga och en människa som på riktigt kan visa vem den är blir ju en vinnare i de sammanhangen. Fejkare kommer att bli synade.

Jag har en väninnna som gick med sin dotter till en polsk barnpsykolog och hon sa att barnen idag inte lär sig att få åtkomst till sina djupare känslor, vi har har helt enkelt inte tränats i att kunna se oss själva som en hel människa.

Lidande och smärta är otroligt utvecklande känslor och modet att våga vara kvar i dem gör dig till en mer empatisk och en mer fördomsfri person. Genom smärta lär du dig att ge stöd och tröst och genom lidande kan du också känna medlidande. Förståelsen om att den ena förutsätter den andra är ju nyckeln till ett rikare och mer meningsfullt liv. Dessutom kan du generera mycket fler intressanta och meningsfulla möten med andra människor eftersom ni just kan mötas på flera plan.

Hoppas ni får många intressanta diskussioner i sommar och kanske kan vi alla träna på att skifta mindset lite grann mot ett mer tillåtande, nyfiket och öppet förhållningssätt mot varandra.

Tack

Estelle

Du kanske också gillar

2 Kommentarer

  • Svara jonas sandström 3 juli, 2016 kl. 17:22

    jag ser fram emot intellektuella härliga samtal om livet det vi lever med just dig!

  • Svara Estelle Nordenfalk 4 juli, 2016 kl. 09:33

    Åh jag med! Med början i augusti. kram

  • Kommentera