Estelle

Sommarpratare = jag, jag, jag….

13 augusti, 2016

Lika underbart som det är att lyssna till någon Sommarpratare som genom sina erfarenheter kan beskriva skeenden och människor från ett nyfiket och reflekterande perspektiv, lika långtråkigt är det att ta del av någon som börjar varje mening med jag.

jag har alltid…. jag kände mig då… jag var redan som liten… jag har nu insett att… jag har inte längre ett bekräftelsebehov… jag och min pappa har aldrig…

Visst, vissa människor har befunnit sig i världar som det är spännande att få ta del av, att få följa med bakom kulisserna, men det handlar ju om att även då kunna förmedla det på ett sätt som griper tag i en istället för att mer få det serverat som ett rabblande CV.

När det blir riktigt bra är ju när vi tar del av vad dina samlade erfarenheter har gjort med dig, för det är ju genom dem som du tolkar saker. När du lämnar ditt ego och börjar dela med dig av mer utvecklade resonemang, samband och kanske roliga spaningar – det är ju det som är kul att lyssna på!

Jag är en person som har fått perspektiv på mitt liv nu…berättar någon vid flera tillfällen under programmet. Jaha, men hur vet vi det?? Hur vet vi att du har fått perspektiv på ditt liv? Hittills är du bara en person som berättar att du har det, vi har fortfarande inte fått ta del av det perspektivet.

Att till exempel berätta att man mediterar på bryggan om morgnarna är ju egentligen lika intressant som att berätta att man går på toaletten varje dag.

Det vill säga, man gör det man behöver för att funka. Om det sedan är att gå i skogen, lyssna på Dylan, göra ett yogapass, dansa framför spegeln, ta laxermedel, skriva en rocklåt, eller för all del bara vila lite på sängen så är det din sak.
Själva metoden är ju inte hälften så intressant som vad den gör med dig.

Det är faktiskt exakt det som namnet på denna blog betyder -yoga off the mat. Det är inte det du gör på mattan som är intressant utan hur du använder dig av den kunskapen ute i livet, i vardagen.

För er som kan konsten att förmedla det omvandlat till berättelser, iakttagelser och insikter blir just program som Sommar en gåva av inspiration för oss lyssnare – mer av det tack!

Tack

Estelle

 

Du kanske också gillar

Inga kommentarer

Kommentera